Op 15 november 2018 vindt de 7e Maritime Innovation Experience (MIE) plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wil jouw bedrijf:

  • de nieuwste maritieme en digitale innovaties tonen aan technische studenten?
  • contact leggen met circa 200 mbo/hbo studenten uit de regio Zuid-Holland?
  • in contact komen met onderwijsinstellingen om een basis te leggen voor samenwerking in onderwijsprojecten?

Dan is deelname echt iets voor jullie!

Thema

Bits, Chips & Ships; de impact van digitalisering op de scheepsbouw en scheepvaart is enorm. We kunnen, dankzij nieuwe technologieën zoals robotica en Internet of Things, schepen al veel slimmer ontwerpen, bouwen, onderhouden en ermee varen. Tijdens de MIE worden innovaties getoond die de maritieme sector een stuk slimmer maken. Denk hierbij aan slimme sensoriek voor onderhoud, ontwikkeling van onbemande schepen (drones/UAV’s), inzet van virtual en augmented reality, robotica voor productie.

Deelname is mogelijk middels:

  • Deelname aan de Innovatievloer. Hier kan jouw bedrijf de laatste innovatie uitlichten, door middel van een praktische demo / productpresentatie. Kun jij studenten meenemen in jouw belevingswereld?
  • Het geven van een praktische ‘Handen-uit-de-mouwen’ Workshop van circa 20 tot 30 min. waarin je een kleine groep van max. 12 studenten aan het werk zet met een opdracht die aansluit bij het thema ‘Bits, Chips & Ships!’.

Daarnaast is het mogelijk om beschikbare stageplaatsen/afstudeerplekken te communiceren via een ‘vacature-wand’.

Kosten voor deelname bedragen €375,- excl. BTW per organisatie.

We kunnen deze kosten zo laag houden, dankzij de samenwerking met het Maritiem TechPlatform, het RDM Centre of Expertise en het regionale samenwerkingsverband Maritime Delta.

Klik hier om jouw bedrijf aan te melden.